Levensgrote projecties Oldehove

Als statussymbool voor Leeuwarden was de Oldehove te scheef en te onaf. Voor het Lân van taal is de veelbezongen en -beschreven toren juist een perfect, dwars icoon. Hij is bovendien de ideale achtergrond voor vier videokunstwerken, gemaakt door verschillende, onverwachte combinaties van (taal)kunstenaars. MHB Event Facilities was verantwoordelijk voor de technische productie.

Op maat gemaakte show

De opdracht was om een totaalbeleving van grote projecties, audio en licht op het Oldehoveplein te creëren. Vier kunstenaarstrio’s waren verantwoordelijk om elk kwartaal een ontwerp te maken van audio / video en licht. Het doel van MHB was om deze boodschappen te vertalen naar een technische uitvoering die aansloot bij de wensen van de makers van het kunstwerk. Vier dagen in de week was er een show op een geplande tijd, aan MHB de uitdaging om dit hele proces te automatiseren en hiermee te zorgen dat het altijd vlekkeloos zou verlopen.

Uitvoering

Een speciale projectie-unit werd ontwikkeld door het team van MHB. In de unit stonden vier Panasonic PT-RZ21K, 20.000 ANSI lumen projectoren die samen één naadloze projectie op de toren realiseerden. Dit allen werd aangestuurd door een mediaserver. De zelf ontwikkelde projectie unit is uitgerust met projectieglas, climate-control, camerabewaking en een alarmsysteem. De hele show is op maat gemaakt voor Lân fan taal, door middel van timecode lopen video, geluid en licht elke voorstelling synchroon.

Het was een spektakel. Bijna een jaar lang konden bewoners en touristen genieten van het samenspel van projecties, licht en audio. Op 4 kleine gebouwen op het plein zijn door MHB spots geplaatst om de hele omgeving rondom het plein mee te laten doen in de show. Samen met de grote spots die boven op de Oldehove toren stonden was het geheel adembenemend. De projecties van Lan Fan Taal waren één de hoogte punten van het Culturele Hoofdstad jaar 2018.

Foto credits: Lucas Kemper

Terug naar overzicht

Neem vrijblijvend contact op.

Elke event is uniek en vereist een andere aanpak. Graag gaan we met je in gesprek om je de juiste inspiratie te geven voor jou evenement. De koffie staat klaar!

neem contact op
of bel ons
0515-820902