De Reuzen van Royal de Luxe

Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 is de stad Leeuwarden bezocht door Royal de Luxe. Een buitengewoon straattheatergezelschap. Het gezelschap heeft al veel plekken op de wereld bezocht, maar nooit eerder waren ze in Nederland te zien. De levensecht nagemaakte marionetten werden door een crew van 120 Fransen begeleid. Om de marionetten te laten bewegen werden er nog eens tientallen lokale “lakeien” aan het werk gezet.
Als preferred supplier voor CH2018 was de technische realisatie in handen van MHB.

De opdracht

In nauw overleg met de productieleider en de technisch coördinator van het gezelschap was het de taak van MHB om de voorbereiding te treffen voor het evenement. Er was een music-truck waar de band op speelde en de Franse audio-engineer de geluidseffecten draadloos naar de reuzen kon sturen. Op de reuzen zelf waren ook audio-technici aan boord die ervoor zorgde dat effecten voor het publiek hoorbaar waren en de vele vrijwilligers de orders van de kapitein konden horen. Aan boord van de reuzen hingen op verschillende plekken speakers om op alle gewenste plekken geluid te verzorgen. Tijdens de finale op zondag werden tienduizenden mensen op het WTC-terrein verwacht. Voor dit moment werd alles uit de kast getrokken om alle bezoekers te overtuigen van goed geluid. Ook de boot waarop de reuzen de laatste dag Leeuwarden gingen verlaten moest geluid komen.

Uitvoering

Na aankomst van de reuzen kon al snel worden begonnen met het monteren van de audio in de reuzen en op de music-truck. Na het monteren begonnen de repetities en het finetunen van alle techniek. Er is deze periode nog veel overlegd om de show tot een (technisch) succes te maken.

De music-truck was het audio-hart van het evenement. Veel geluidseffecten naar de reuzen toe en natuurlijk de muziek door de band kwam vanaf deze wagen. In de music-truck lag een audioconsole die alles bij elkaar bracht en doorstuurde naar de gewenste ontvanger. Om de audio van de truck naar de reuzen te sturen werd gebruik gemaakt van het betrouwbare Shure Axient digitale zendersysteem. Dit systeem heeft foutloos en storingsvrij gewerkt tijdens het hele evenement. Bij de finale op het WTC terrein is er gebruik gemaakt van een speciale draadloze audio verbinding die op grote afstanden en met veel mensen op een locatie ook zeer betrouwbaar blijft. De uitvaart van de Reuzen op de boot was de laatste uitdaging. Op de vier hoeken van het schip werd een audioset geplaatst, Er werd een podium voor de band geïnstalleerd en de aggregaat moest een plek krijgen. Uiteindelijk is ook deze uitdaging gelukt en kan MHB terugkijken op een geslaagd evenement waar ze terecht trots op is.

Hieronder de officiële aftermovie van de Reuzen van Royal de Luxe:

Fotocredits: Hendrika Lageveen, Xanne Wijkamp, Jantina Talsma, Ruben van Vliet

Terug naar overzicht

Neem vrijblijvend contact op.

Elke event is uniek en vereist een andere aanpak. Graag gaan we met je in gesprek om je de juiste inspiratie te geven voor jou evenement. De koffie staat klaar!

neem contact op
of bel ons
0515-820902