De Zilverenbal

Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint. MHB Event Facilities is vanaf het begin betrokken bij dit bijzondere jaarlijkse event. Samen met de organisatie wordt elk jaar de lat hoger gelegd wat resulteert tot een verbluffende show.

Spectaculaire show

Bij de eerste editie was de opdracht duidelijk. De show moest staan, geen concessies want de wereldtop van het schaatsen moest getriggerd worden door het nieuwe concept, en dat is gelukt. Het showelement in de nieuwe manier van racen is van groot belang om het effect te krijgen wat het publiek maar ook de schaatsers enthousiast maakt. Door gebruik te maken van audio, video en licht moet er een beleving ontstaan waar mensen telkens weer kippenvel van krijgen.

Uitvoering

Langs beide kanten van de 100 meter baan is een truss in het dak gespannen met showlicht, videoschermen en audio. De hal wordt door middel van led armaturen compleet omgetoverd tot een sfeervolle arena. Als de schaatsers opstellen worden de spotlights gericht op de start. Vanaf het moment dat het startschot valt zorgt een groot scala aan showlicht voor een weerzinwekkende show. Vier Panasonic PT-RZ970 10.000 ANSI lumen projectoren zorgen er voor dat het publiek over de hele afstand de live beelden van de show goed kan volgen.

“De Elfstedenhal wordt omgetoverd tot een ware race arena”

Bovenstaande aftermovie omvat precies de kernwaarden van het event. De sfeer die gecreëerd wordt door het uitlichten van de hal, het showlicht tijdens de race en de live DJ zorgen er voor dat het een unieke beleving is voor zowel deelnemers als publiek. Fotocredits: ‘Vincent Riemersma.

Qua show en entertainment is De Zilveren Bal de absolute voorloper in de schaatswereld. De audiovisuele beleving van ons evenement wordt volledig verzorgd door MHB. Zij zetten onze kritische wensen om in een geweldige uitvoering, waarmee wij sponsoren, bezoekers én topsporters elk jaar weer verbazen.

Karsten van Zeijl- Zilverenbal
Terug naar overzicht

Neem vrijblijvend contact op.

Elke event is uniek en vereist een andere aanpak. Graag gaan we met je in gesprek om je de juiste inspiratie te geven voor jou evenement. De koffie staat klaar!

neem contact op
of bel ons
0515-820902